Προφιλ – Ιστορικό

Αγνά προιόντα

Η οικογενειακή επιχείρηση ΓΡΑΒΑΝΗΣ βρίσκεται  στο Μακρυχώρι Λάρισας στους πρόποδες του Κισσάβου

Ιδρύθηκε το 1959 από τρία αδέρφια τους Γεώργιο, Εμμανουήλ και Δημήτριο Γραβάνη. Αυτή την στιγμή την οικογενειακή επιχείρηση συνεχίζουν οι: Εμμανουήλ Γραβάνης (Διαχειριστής) με την επόμενη τρίτη γενιά που οι τρεις υιοί Αστέριος (Τεχνολόγος Τροφίμων-υπεύθυνος ποιότητας), Μιχάλης (υπεύθυνος παραγωγής) και Χρήστος (Οικονομολόγος-υπεύθυνος λογιστηρίου) Δηλαδή έχουμε ιστορία 50 ετών και πάνω. Να σημειώσουμε εδώ ότι η ιστορία με τα τυροκομικά κρατάει από το 1925 όταν ο παππούς Αστέριος Γραβάνης ξεκίνησε να τυροκομεί στους πρόποδες του Σμόλικα της Πίνδου στην ορεινή Σαμαρίνα.

Ξεκίνησαν να συλλέγουν γάλα και να παράγουν τυριά & γιαούρτια στα βουνά της Πίνδου, κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, όμως η εργατικότητα, η βαθιά γνώση της παράδοσης και το μεράκι των αδερφών Γραβάνη για την παραγωγή ποιοτικών τυροκομικών προϊόντων, έφεραν σιγά σιγά την ανάπτυξη. Αρχικά κατασκεύασαν ένα πρότυπο τυροκομείο στους πρόποδες του Ολύμπου & του Κισσάβου , στο χωριό Μακρυχώρι του Νομού Λαρίσης, κοντά στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Το ξυνόγαλο, πρόβειο και κατσικίσιο τυρί, ανθότυρο, αγελαδινό τυρί, πρόβειο παραδοσιακό γιαούρτι, γίδινο βούτυρο είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα που παράγουν. Με το πέρασμα των χρόνων και την συμμετοχή της τρίτης γενιάς στην εταιρεία δημιουργούνται νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις 2000 τ.μ. στο 1ο χλμ Ε.Ο. Μακρυχωρίου- Λάρισας, όπου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων συσκευαστήρια, αποθήκες, ψυγεία, ενώ ο υπερσύγχρονος μηχανολογικός εξοπλισμός είναι για την διάθεση των τυροκομικών προϊόντων της εταιρείας. Τα προϊόντα τους βρίσκονται σε ανοδική πορεία με αιχμή του δόρατος το παραδοσιακό στραγγιστό γιαούρτι σακούλας στο οποίο κατέχουν το 90%της παραγωγής όλης της Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας .